Complexul Flamingo Eforie Sud se află la intrarea din partea de Nord a staţiunii Eforie Sud.
[wpgmza id=”1″]
Prezentarea staţiunii EFORIE SUD, care împreună cu Eforie Nord, formează oraşul Eforie:
Eforie Sud a luat fiinta in anul 1898, prin amenajarea unor pavilioane pentru bai si impachetari cu namol, pe malul lacului Techirghiol, primind numele de Baile Movila.
La 20 septembrie 1899, prin punerea pietrei de temelie a Hotelului Movila pe malul marii si a Bailor Movila pe malul lacului Techirghiol, proprietarul Ioan Movila a dat nastere Statiunii balneare Movila-Techirghiol, prima statiune turistica a Dobrogei.
Staţiunea Eforie Sud nu a avut străzi până în 1920, deşi ea fusese construită, la început, pe baza unui plan de sistematizare întocmit în 1906 de către arhitectul Arta Florescu, membru al familiei Movilă. Spre vile se mergea pe alei şi poteci, care plecau din şoseaua centrală Constanţa-Mangalia.
Prin 1920, un om de iniţiativă – Constantinescu (i se spunea Căpitanul) a organizat transportul cu pontonul pe lacul Techirghiol. Pontonul era de fapt o plută mare, fixată pe nişte bacuri, şi mişcată de un motor cu ardere internă, ce făcea 20 de minute de la Techirghiol la Movilă (azi, Eforie Sud), depunându-şi pasagerii pe malul unde Ioan Movilă ridicase sanatoriul pentru băi calde şi nămol şi hotelul menţionat.
Eforie Sud s-a numit, intre cele doua razboaie mondiale, CARMEN SYLVA, dupa pseudonimul de poeta al reginei Elisabeta a Romaniei – sotia regelui Carol I.
Devenita statiune in 1912, Eforie Sud se distinge printr-un promontoriu de calcar si o faleza care atinge pe alocuri 35 de metri.
In 1948, comunistii au rebotezat-o Vasile Roaita, drept omagiu adus unui tanar utecist care trasese sirena la Atelierele Grivita, in februarie 1933, vestind astfel greva ceferistilor.
Un deceniu mai tarziu, cand istoricii partidului unic s-au uitat mai atent peste documente, au descoperit ca Vasile Roaita fusese in realitate un agent de Siguranta infiltrat intre muncitori (il ucisese un glont ratacit), asa incat poza i-a disparut din cartile de istorie iar statiunea a fost botezata Eforie Sud.
Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, la 8-20 m peste nivelul marii, la 3 km distanta fata de Eforie Nord si la 15 km distanta fata de orasul Constanta.
Statiunea reprezinta o adevarata oază de verdeaţă şi are o capacitate de cazare de peste 11 000 de locuri.
Este cunoscuta si pentru CENTRUL BALNEAR „BAILE RECI”, situat pe malul lacului Techirghiol, unde se efectueaza in aer liber tratamente cu namol sapropelic.
Statiunea Eforie Sud dispune de stabilimente moderne pentru:
– bai calde cu apa din lac si impachetari cu namol
– bai reci si ungeri cu namol
– fizioterapie
– sanatoriu de recuperare si ortopedie
Prezentarea Complexului Flamingo – Eforie Sud:
COMPLEXUL FLAMINGO este amplasat la intrarea în staţiunea Eforie Sud (la 150-200m) pe partea stângă, iar accesul se face direct din şoseaua naţională care leagă Constanţa de Mangalia: DN 39(E87) şi este compus din hotel, restaurant, bar, piscină, terenuri de sport, loc de joacă, terasă şi parcare.
Hotelul pune a dispoziţie 182 camere confortabile şi curate, dotate cu televizor color, telefon, aer condiţionat, răcitor, balcoane şi chaise longues, pază şi protecţie.
Barul complexului dispune de aprox. 32 locuri în interiorul clădirii, iar pe terasa acoperită a barului sunt disponibile aprox. 64 locuri.
Piscinele complexului: pentru copii şi pentru adulţi sunt dotate cu chaise longues, mese şi scaune din plastic, umbrele, minibar şi loc de joacă pentru copii.
Terenurile de sport (teren de tennis şi teren de baschet) sunt în aer liber în imediata vecinătate a piscinelor, împrejmuite şi umbrite parţial de copaci foarte înalţi.
Parcarea dispune de aprox. 100 locuri în incinta complexului situate în faţa şi în spatele hotelului şi aproximativ 20 de locuri de parcare în exteriorul incintei.
Restaurantul complexului dispune de aproximativ 450 locuri şi funcţionează în intervalul: 730 – 2030 .
Servirea meselor în restaurant are loc în câte două serii, în vederea facilitării unui program flexibil de servirea mesei, pentru clienţii aflaţi în concediu de odihnă sau tratament, între orele 07,30 – 20,15 (mic dejun, dejun şi cină).
Programul de funcţionare al barului este zilnic, între orele 800– 2400, încercând astfel să asigure atât program de recreere, cât şi programul de odihnă/linişte al turiştilor.
Structura cererii
Complexul Flamingo Eforie Sud este Centru de formare şi recuperare a magistraţilor şi lucrătorilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, astfel că piaţa-ţintă este limitată, funcţionând în principiu în circuit închis.